Werk
Paardensport
Home
Wie ben ik ?
Werk
Paardensport
Chiropractie
Dry needling
Behandeling
Indicaties
Contact
1 2 3 4 5
mobiel menu


Wie ben ik ?

Ik ben Françoise Rey. Ik ben in 2001 afgestudeerd als dierenarts. Na eerst enkele jaren op de universiteitsklinieken in Utrecht te hebben gewerkt, ben ik in 2004 in Groningen neergestreken. Naast (paarden)dierenarts ben ik FES gecertificeerd chiropractor. Dit is een tweejarige deeltijd opleiding die alleen kan worden afgelegd in navolging van een dierenartsen- óf dierfysiotherapie opleiding. Het paard is mijn grote passie. Dat werkt door in mijn werk , maar ook sterk in mijn privéleven.

Visie

Mijn doel is om het paard op alle vlakken zo goed mogelijk te laten functioneren zodat zowel het paard als de eigenaar volop kunnen genieten van het werken met elkaar. Op wat voor niveau dan ook. Een paard is in feite een topatleet, gebouwd om enorme prestaties te kunnen neerzetten. Mijn visie is dat als het paard zo optimaal mogelijk functioneert en goed in zijn vel zit, hij enorm zal genieten van het werk. En ook echt bergen zal kunnen verzetten. Bij het ene paard gaat dit natuurlijk gemakkelijker dan bij het andere paard. Om hem zo optimaal mogelijk te laten functioneren, komt soms veel kijken. Niet alleen de dierenarts of chiropractor/ fysiotherapeut / osteopaat hebben daarin een rol. Ook de hoefsmid, de zadel-/tuigenmaker, instructeur en trainer hebben een grote rol. Het is een fantastische uitdaging om iedereen hierin te betrekken en alle omstandigheden zo te maken, dat het paard goed in zijn vel zit. Dan zal het veel plezier in zijn werk hebben en de eigenaar dus ook. Prestaties moeten hierin een logisch gevolg zijn, en niet het doel op zich.

Brede blik

In mijn werk als chiropractor en paardendierenarts kan ik mijn enthousiasme goed kwijt, maar ook als amazone en instructrice ben ik bloedfanatiek. Het voordeel van de combinatie van het zijn van dierenarts, chiropractor én ruiter/trainer maakt dat ik uit verschillende vaatjes kan tappen. Met name bij de paarden waarbij niet direct zichtbaar is wat de oorzaak is van de bewegingsproblemen is dit zinvol. Daarnaast zijn kreupelheid en rugproblemen vaak nauw met elkaar verbonden. Als er gedurende een behandeling bij een paard voor een wervelkolomstijfheid ook een kreupelheid aan het licht lijkt te komen, kan ik ofwel gericht aan uw eigen dierenarts doorverwijzen, ofwel zelf onderzoek beginnen. Verder is de revalidatie van een (kreupel) paard bij uitstek een periode dat er fysieke problemen naar boven komen die eerder niet, of niet merkbaar aanwezig waren. Het is belangrijk dit goed te begeleiden.

1

© 2016 Françoise Rey; Chiropractie bij paarden - design by laurent.com photography www.nynkekouwenhoven.nl

06-22847163