Werk
Paardensport
Home
Wie ben ik ?
Werk
Paardensport
Chiropractie
Dry needling
Behandeling
Indicaties
Contact
1 2 3 4 5
mobiel menu


indicaties

Wanneer chiropractie?

Chiropractie is een behandelmethode die in diverse gevallen kan worden ingezet. Preventief, ondersteunend, prestatieverbeterend alsook klachtenbehandelend.

Klachtenbehandeling

Klachten vanuit wervelkolom of bekken kunnen zich uiten in harde, pijnlijke bespiering van de bovenlijn of juist een te arme bespiering. Ook kan een (soms licht) afwijkende lichaamshouding worden waargenomen. Bijvoorbeeld bolle lendenen, gezonken zadelplaats of een gekanteld bekken.

Prestatieverbetering

Grotere mate van souplesse kan de prestaties aanzienlijk verbeteren.

Preventie

Paarden die net niet helemaal lekker lopen of tijdelijk minder goed presteren. Deze zijn soms aan het compenseren, zie compensatie (linken naar dat deel van de pagina).

Revalidatie

Juist na een blessure zijn paarden vaak stijf. Ze hebben vaak langere tijd een probleem in hun lichaam moeten compenseren en de afwijkende bewegingspatronen moeten nu weer door het lichaam worden ‘afgeleerd’. Het lichaam moet weer worden aangemoedigd om de lichaamsdelen die ‘geblokkeerd waren weer actief te gaan gebruiken. Een goede begeleiding van een revaliderend paard is van groot belang om herhaling van blessures te voorkomen. Helaas is dit in ons mooie diergeneeskundevak een sterk onderbelicht gebied.

Klachten herkennen,

Klachten kunnen zich op verschillende manieren uiten:

1

© 2016 Françoise Rey; Chiropractie bij paarden - design by laurent.com photography www.nynkekouwenhoven.nl

06-22847163